Groente en fruit
❯ alle recepten
‘No cheese’ cheese cake
Vegan ‘kaas’ taartje, heerlijk smeuig en fris, met eigen vulling naar keuze (blauwe bessen, aardbeien, bramen, frambozen). Voor 1 taartvorm (diameter 20 cm)
Kenmerken: vegan, glutenvrij.

Ingrediënten:
Ahornsiroop40 gram
Amandelen60 gram
Cashewnoten150 gram
Citroen1 stuks
Dadels80 gram
Fruit naar keuze150+ gram
Kokosolie60 gram
Zouteen beetje
Bereidingswijze:
De bodem (amandelen dadels en zout).
Week de amandelen 12 uur in water.
Giet het water van de amandelen af door een zeefje.
Mix amandelen, dadels en snuifje zout in de blender tot een stevige massa.
De cashew creme vulling.
Week de cashewnoten 12 uur in 150 ml water.
Pureer de cashewnoten met de 150 ml water zo fijn mogelijk in de blender, zodat een mooie gladde cashew massa ontstaat.
Smelt de kokosolie.
Mix de cashew massa, de ahornsiroop, het citroensap en de zeste, de kokosolie en het fruit tot een gladde massa.
Afwerking.
Bekleed de bakvorm met bakpapier.
Verdeel de bodem massa over de bodem van de bakvorm, druk goed aan.
Plaats wat gehalveerde aardbeien of frambozen tegen de wand van de bakvorm.
Giet de cashewcreme vulling over de bodem.
Zet enkele uurtjes in de koelkast.
Werk af met overgebleven fruit.