Groente en fruit
❯ alle recepten
Rabarber-aardbeien crumble
Heerlijk lente dessert, nog lekkerder als je hem lauw warm serveert met een bolletje ijs.
Voor 8 porties of ovenschaal van 20-30 cm.
Kenmerken: vegetarisch, vegan bij gebruik van plantaardige boter.

Ingrediënten:
Aardbei500 gram
Bakboter125 gram
Bloem200 gram
Gemalen walnoten75 gram
Kristalsuiker100 gram
Maizena2 theelepels
Rabarber1 kilogram
Vanillesuiker zakje2 stuks
Zouteen beetje
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180C.
Snijd de rabarber in schrijfjes en snijd de aardbeien doormidden en leg in een grote ovenschaal.
Bestrooi met 50 gr. suiker en 1 zakje vanillesuiker en meng door elkaar.
Bestrooi met de maizena en meng nogmaals door elkaar.
Maak de crumble door 50 gr. suiker, 1 zakje vanillesuiker, de bloem, de gemalen walnoten en het snuifje zout te mengen in een kom.
Voeg de blokjes boter toe en mix of kneed met de hand tot mooie kruimels.
Verdeel de kruimels over het fruit.
Bak de crumble in 35-40 minuten goudbruin en gaar in de oven.