Groente en fruit
❯ alle recepten
Spinazietaart
Een lekkere spinazietaart uit de oven. Begin met het korstdeeg, en maak vervolgens de vulling. Variëren kan natuurlijk ook.

Ingrediënten:
Aardappel3 stuks
Gruyère kaas100 gram
Olie1 eetlepels
Peper en zouteen beetje
Roomboter (*)100 gram
Speltbloem (*)200 gram
Spinazie500 gram
Uien2 stuks
Water1 kopje
Zure room2 dl
Bereidingswijze:
Het korstdeeg.
Doe de bloem en het zout in een kom.
Snij de boter in blokjes en meng ze er al knedend doorheen.
Voeg beetje bij beetje water toe en blijf kneden tot het deeg stevig maar soepel voelt.
Laat een half uur rusten in de koelkast.
Boter een ronde taartvorm van ± 24 centimeter in.
Rol het deeg uit tot de grootte van de taartvorm en bedek de vorm hiermee.
Druk goed aan en snij de randen gelijk af.
Prik met een vork gaatjes in de bodem.
De vulling.
Kook de aardappelen gaar.
Snipper de ui fijn, fruit de ui in de olie, voeg de spinazie toe en stoof deze gaar.
Laat goed uitlekken in een vergiet (druk het te veel aan vocht eruit met een vork).
Snij de aardappelen in schijfjes, ongeveer 0,5 cm dik.
Leg de aardappelschijfjes op de deegbodem.
Klop de eieren los met de zure room en voeg de spinazie toe en roer goed door elkaar.
Kruid met peper en zout naar smaak.
Schep het ei/spinazie mengsel in de taartvorm en werk af met de gemalen kaas.
Bak een half uur in een voorverwarmde oven van 200° C.