Limbio groente en fruit

Groente en fruit
❯ alle recepten

Mediterrane salade

Met broccoli / bleekselderij en gegrilde paprika. Vegetarisch of vegan (bij gebruik van Greek White) en mogelijk glutenvrij bij gebruik van quinoa.

45 min / 2 pers

Ingrediënten:

  • Basilicumeen beetje

  • Bleekselderij5 stuks

  • Broccoli1 stuks

  • Feta of greek white1 stuks

  • Kappertjes2 - 3 eetlepels

  • Kruiden e.d.een beetje

  • Olijven2 - 3 eetlepels

  • Olijven op olie2 - 3 eetlepels

  • Paprika2 stuks

  • Pijnboompitjes3 eetlepels

  • Quinoa of bulgur 200 gram

  • Rasp van 1 citroen1 stuks

  • Zongedroogde tomaten10 stuks

Bereidingswijze:

  1. Kook de quinoa of bulgur gaar volgens de verpakking.

  2. Halveer de paprika’s en verwijder de pitten. Leg ze op een bakplaat bedekt met bakpapier onder de gril. Laat de paprika’s bruin/zwart worden onder de gril. Laat afkoelen en verwijder de schil van de paprika’s. Snij de paprika’s vervolgens in kleine stukjes.

  3. Snij de broccoli en bleekselderij in kleine stukjes en stoom tot ze beetgaar zijn.

  4. Hak de olijven, zongedroogde tomaten, kappertjes en verse kruiden fijn.

  5. Meng alle bovenstaande ingrediënten in een grote slakom.

  6. Voeg de dressing naar smaak toe.

  7. Gril de pijnboompitten in een pan tot ze lichtbruin zijn. Verbrokkel de fetakaas/Green white en verdeel deze over de salade.