Groente en fruit
❯ alle recepten
Mediterrane salade
Met broccoli / bleekselderij en gegrilde paprika. Vegetarisch of vegan (bij gebruik van Greek White) en mogelijk glutenvrij bij gebruik van quinoa.
Ingrediënten:
Basilicumeen beetje
Bleekselderij5 stuks
Broccoli1 stuks
Feta of greek white1 stuks
Kappertjes2 - 3 eetlepels
Kruiden e.d.een beetje
Olijven2 - 3 eetlepels
Olijven op olie2 - 3 eetlepels
Paprika2 stuks
Pijnboompitjes3 eetlepels
Quinoa of bulgur 200 gram
Rasp van 1 citroen1 stuks
Zongedroogde tomaten10 stuks
Bereidingswijze:
Kook de quinoa of bulgur gaar volgens de verpakking.
Halveer de paprika’s en verwijder de pitten. Leg ze op een bakplaat bedekt met bakpapier onder de gril. Laat de paprika’s bruin/zwart worden onder de gril. Laat afkoelen en verwijder de schil van de paprika’s. Snij de paprika’s vervolgens in kleine stukjes.
Snij de broccoli en bleekselderij in kleine stukjes en stoom tot ze beetgaar zijn.
Hak de olijven, zongedroogde tomaten, kappertjes en verse kruiden fijn.
Meng alle bovenstaande ingrediënten in een grote slakom.
Voeg de dressing naar smaak toe.
Gril de pijnboompitten in een pan tot ze lichtbruin zijn. Verbrokkel de fetakaas/Green white en verdeel deze over de salade.