Limbio groente en fruit

Groente en fruit
❯ alle recepten

Aardappelsalade met kruidendressing

Lekker het wordt langzaam aan weer tijd om salades te gaan eten! Deze vegetarische salade met aardappel kun je heel fijn lauwwarm of koud eten. Koud is gemakkelijk wanneer je de salade van te voren wilt maken of wanneer niet iedereen bij jou thuis op het zelfde tijdstip eet of wanneer het bijvoorbeeld heel warm is buiten (waar ik me nu nog niet zoveel bij kan voorstellen) of lauwwarm wanneer je de salade vlot op tafel wilt hebben en een echte salade nog eventjes te koud vindt omdat het buiten nog niet zo warm is.

40 min / 2 pers

Ingrediënten:

Bereidingswijze:

  1. Boen de aardappels goed schoon. Snijd ze in dikke plakken of halveer ze (grotere kun je in plakken snijden, kleinere aardappels kun je halveren). Spoel ze af onder koud water. Doe ze in een pan en voeg genoeg water bij tot dat ze net onder staan. Voeg zout toe en kook de aardappels totdat ze gaar zijn.

  2. Snijd je sjalotjes fijn. Doe ze samen met 2 eetlepels witte wijnazijn in een kommetje en laat 7 minuten staan.l.

  3. Kook de sperziebonen totdat ze net beetgaar zijn, spoel ze voorzichtig af onder koud water (zo stop je het garen en blijven ze mooi felgroen) en zet ze even apart.

  4. Kook de eieren (6-7 minuten). Spoel ze af onder koud water en pel ze. Leg ze even apart.

  5. Doe de verse kruiden in het hakmolentje van de staafmixer, voeg mayonaise, mosterd en restant witte wijnazijn toe en mix tot dat alles goed gemengd is.

  6. Doe de aardappels en sperziebonen in een grote schaal, voeg de kruidenmayonaise toe en hussel goed door elkaar. Schep de aardappel salade op de borden en schep de sjalotjes er op. Snijd de eieren in kwarten en verdeel deze over de borden. Bestrooi de vegetarische salade met wat zout en peper.