Limbio groente en fruit

Groente en fruit
❯ alle producten

De aardappel

De aardappel (Solanum tuberosum) is een cultuurgewas, dat behoort tot de nachtschadefamilie, net als de tomaat, paprika en de tabaksplant. De aardappel is een plant die in ondergrondse knollen een energievoorraad in de vorm van zetmeel aanlegt. Het zetmeel slaat de plant op in voor de mens eetbare stengelknollen, die net als de plant zelf aardappelen of aardappels worden genoemd. De aardappel is wereldwijd het belangrijkste voedselgewas na rijst, tarwe en maïs.

De aardappel komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika, maar is in veel Europese landen sinds de 16e eeuw een van de basisvoedingsmiddelen. In vele landen, waaronder Nederland en België, wordt de aardappel gezien als maaltijddrager. In andere landen telt hij mee als groentesoort.Aardappelplanten kunnen naast knollen ook besvruchten vormen, die in tegenstelling tot die van de tomaat zeer giftig zijn. In de bessen worden kleine zaden gevormd. Tussen de verschillende aardappelrassen zijn er grote verschillen in de vorming van bessen.

Soorten

Laura

half kruimig

Lees meer ❯

Nicola

vastkokend

Lees meer ❯

Recepten

Aardappelsalade met kruidendressing

Lekker het wordt langzaam aan weer tijd om salades te gaan eten! Deze vegetarische salade met aardappel kun je heel fijn lauwwarm of koud eten. Koud is gemakkelijk wanneer je de salade van te voren wilt maken of wanneer niet iedereen bij jou thuis op het zelfde tijdstip eet of wanneer het bijvoorbeeld heel warm is buiten (waar ik me nu nog niet zoveel bij kan voorstellen) of lauwwarm wanneer je de salade vlot op tafel wilt hebben en een echte salade nog eventjes te koud vindt omdat het buiten nog niet zo warm is.

Lees meer ❯

Spinazie met gemarineerde zalm

Het is weer vrijdag – Visdag! Dus zet ik vandaag deze gemarineerde zalm met spinazie op het menu. Het is een heerlijke doordeweekse maaltijd, maar wel eentje waar je het weekend goed mee begint. De zalm is namelijk gemarineerd in een pittig sausje met zoete ketjap en bied een mooi contrast met de pittige gewokte spinazie en aardappelpuree.

Lees meer ❯

Sjalot pastinaak tarte tatin

Een hartige tarte tatin met verse groente van de markt. Lekker als hoofdgerecht en bij salades.

Lees meer ❯

Spinazietaart

Een lekkere spinazietaart uit de oven. Begin met het korstdeeg, en maak vervolgens de vulling. Variëren kan natuurlijk ook.

Lees meer ❯