Limbio groente en fruit

Groente en fruit

Het assortiment van groent en fruit wordt in Gronsveld geteeld of zo lokaal mogelijk ingekocht. Regionale producten zijn bijvoorbeeld de Poshoof, de Waog, rithme des saisons, de la fleur au fruit, Peeters-Mertens, locotuinen, Leve de Jeker, om de belangrijkste te noemen.

Van alles lekkers, altijd vers, biologisch en zo lokaal mogelijk verkregen.
Van alles lekkers, altijd vers, biologisch en zo lokaal mogelijk verkregen.

Aanvullend assortiment wordt geleverd door de groothandel 'Bio-frischedienst' uit Aken. Zo proberen we elke week zo vers en lokaal mogelijke bioproducten aan te bieden.

Alle producten

Een overzicht van alle producten die gedurende het jaar beschikbaar kunnen zijn. Voor verdere informatie over het specifieke product kun je via onderstaande lijst doorklikken.

Legenda en instellingen

Een korte uitleg over de symbolen en toegang tot een aantal instellingen.

bekijk alle

Symbolen:

De gebruikte symbolen zijn enkel een eerste eenvoudig idee.

Seizoenen:
Winter
Lente
Zomer
Herfst
Herkomst:
Limbio
Regionaal
Overig

Instellingen

Info over instellingen, op moment nog niet van toepassing. Bij mobiele weergave horizontaal en desktop weergave komt er een tweede tabel bij (zonder informatie). Op kleine schermen enkel 1 tabel. Klik op de link voor meer info.

Groente

Een overzicht van bijna 50 soorten groente en meer dan 20 subsoorten met informatie en illustraties.

bekijk alle
...

Fruit

Een overzicht van ruim 20 soorten fruit en bijhorende soorten.

bekijk alle
...

Overige

Alle overige producten die met enige regelmaat op de kraam te vinden zijn.

bekijk alle
...

Bijzondere seizoens producten

Een paar keer per jaar bereiden we onze eigen verse bio producten, waarme we uiteraard ook op de markt staan. Geen jaar is hetzelfde, en elke potje is net een beetje anders.

Appelsap

Vers geperste appelsap in het najaar.
Meer info

Appel- en perenstroop

Tweede keuze peren en appels worden in een tijdrovend proces tot stroop ingedikt.
Meer info

Honing

Ook houd ik me bezig met bijen, die in de zomer voor heerlijke honing zorgen.
Meer info

Recepten

Hiermee willen we jullie een handvat bieden om uit het enorme aanbod een keuze te kunnen maken. Klik op de link voor meer info.

Pastinaak- banaan cake

Heerlijke, verrassende smeuige cake!

Lees meer ❯

Mediterrane salade

Met broccoli / bleekselderij en gegrilde paprika. Vegetarisch of vegan (bij gebruik van Greek White) en mogelijk glutenvrij bij gebruik van quinoa.

Lees meer ❯

Zomerse fruitsalade

Weer of geen weer, in de zomer eten we fruitsalade. Want al dat zomerfruit is veel te lekker om te laten liggen. Ingewikkeld om te maken is het ook niet, aan een paar stukken goed fruit, misschien wat verse kruiden en een dressing heb je al genoeg.

Lees meer ❯

Rabarber-aardbeien crumble

Heerlijk lente dessert, nog lekkerder als je hem lauw warm serveert met een bolletje ijs.
Voor 8 porties of ovenschaal van 20-30 cm.
Kenmerken: vegetarisch, vegan bij gebruik van plantaardige boter.

Lees meer ❯

Spinazietaart

Een lekkere spinazietaart uit de oven. Begin met het korstdeeg, en maak vervolgens de vulling. Variëren kan natuurlijk ook.

Lees meer ❯

Aardappelsalade met kruidendressing

Lekker het wordt langzaam aan weer tijd om salades te gaan eten! Deze vegetarische salade met aardappel kun je heel fijn lauwwarm of koud eten. Koud is gemakkelijk wanneer je de salade van te voren wilt maken of wanneer niet iedereen bij jou thuis op het zelfde tijdstip eet of wanneer het bijvoorbeeld heel warm is buiten (waar ik me nu nog niet zoveel bij kan voorstellen) of lauwwarm wanneer je de salade vlot op tafel wilt hebben en een echte salade nog eventjes te koud vindt omdat het buiten nog niet zo warm is.

Lees meer ❯

Sjalot pastinaak tarte tatin

Een hartige tarte tatin met verse groente van de markt. Lekker als hoofdgerecht en bij salades.

Lees meer ❯

Spinazie met gemarineerde zalm

Het is weer vrijdag – Visdag! Dus zet ik vandaag deze gemarineerde zalm met spinazie op het menu. Het is een heerlijke doordeweekse maaltijd, maar wel eentje waar je het weekend goed mee begint. De zalm is namelijk gemarineerd in een pittig sausje met zoete ketjap en bied een mooi contrast met de pittige gewokte spinazie en aardappelpuree.

Lees meer ❯

Pompoen-spinazie quiche met feta

Een hartige quiche voor ruim 4 personen. Voor 2 kleine bakblikken (afmeting: 11 cm – 20 cm).

Lees meer ❯

‘No cheese’ cheese cake

Vegan ‘kaas’ taartje, heerlijk smeuig en fris, met eigen vulling naar keuze (blauwe bessen, aardbeien, bramen, frambozen). Voor 1 taartvorm (diameter 20 cm)
Kenmerken: vegan, glutenvrij.

Lees meer ❯

Alle Recepten

Een overzicht van alle recepten volgt binnenkort. Hopelijk zit er tot dan hierboven alvast voor iedereen iets bij!
Bekijk alle recepten